Lezing over de kibboets van Beverwijk bij HGMK

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Op donderdag 13 oktober zullen Saskia Sluiter en Roel van Gulik in het Historisch Informatie Centrum, Noorderwijkweg 2a (achter het Museum Kennemerland) komen vertellen wat zij te weten zijn gekomen over de kibboets van Beverwijk. De lezing begint om 20 uur (zaal open vanaf 19.30 u) en leden van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland hebben gratis toegang, anderen betalen € 4,- entree.

 

Het verhaal van deze kibboets, in de jaren dertig het onderkomen van Joodse vluchtelingen eigenlijk in Velsen-Noord, was al bijna door iedereen vergeten. Van de kibboets is dan ook bijna niets meer terug te vinden. De panden zijn gesloopt en de wegen verlegd.

Toch is het goed om het verhaal uit de vergetelheid te halen, want het is een stuk geschiedenis waard om te vertellen en te laten zien. Niet alleen in de tentoonstelling “Wijkplaats” nu in het Museum, maar nu ook voor het voetlicht tijdens deze lezing. Waarom was er deze kibboets en wie waren de bewoners en wat is met hen gebeurd en hoe is het afgelopen? Dat zijn vragen waar deze avond een antwoord op zal worden gegeven. Dus wie er meer over wil weten moet deze avond beslist komen.

Meer informatie, ook over de verdere activiteiten van het HGMK, vindt u op www.hgmk.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing