Lezing over het dagelijks leven in oorlogstijd

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op donderdagavond 20 april zal Arjen Bosman op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland een lezing houden over zijn recente boek: “Kennemerland 40-45”. Hij houdt zijn verhaal in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a. Dit is achter Museum Kennemerland. De lezing begint om 20 uur (zaal open vanaf 19.30 u) en leden van het HGMK hebben gratis toegang op vertoon van hun ledenpas, anderen betalen € 5,- entree. Reserveren kan via het mailadres info@hgmk.nl. Het mooie boek van Arjen Bosman zal deze avond ook te koop zijn voor € 25,- en kan dan meteen door de auteur gesigneerd worden.

Een kijkje in het leven van de gewone man tijdens de Tweede Wereldoorlog, dat geven de –sommige nog nooit eerder vertoonde- foto’s, waar het onlangs verschenen boek “Kennemerland 40 -45” rijk aan is. Het dagelijkse leven ging door, ondanks al het oorlogsgeweld dat natuurlijk ook is vastgelegd: bombardementen en sabotageacties, maar het boek laat ook zien dat er toch ook leuke momenten waren.

De spreker kan hier uitgebreid over vertellen ook aan de hand van talloze afbeeldingen en historische foto’s. Een avond om niet te missen, zo vlak voor alle herdenkingen.

Meer informatie over de activiteiten van het HGMK, zie www.hgmk.nl

 

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress