Lezing over het Punische Carthago bij HGMK

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op donderdagavond 30 maart komt de oud-Beverwijker Roald Docter zijn verhaal houden over “het Punische Carthago, resultaten van 200 jaar archeologisch onderzoek”. De lezing begint om 20 uur (zaal open vanaf 19.30 u) in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk (achter het Museum Kennemerland). HGMK-leden hebben gratis toegang, anderen betalen € 5,- entree. Reserveren kan via [email protected].

 

In deze lezing zal de antieke wereldstad Carthago, gelegen in het huidige Tunesië, aan de hand van een PowerPoint presentatie worden voorgesteld, met een nadruk op de Punische periode. Carthago werd volgens de antieke traditie in 814 voor Chr. gesticht en werd aan het einde van de Derde Punische Oorlog in het voorjaar van 146 voor Chr. door de Romeinen veroverd en met de grond gelijk gemaakt. Al ruim 200 jaar wordt met wisselende intensiteit archeologisch onderzoek op deze plek gedaan, beginnend met een Hollander, Jean Emile Humbert.

Op de avond zal ook het boek van o.a. de spreker: “Carthago, Opkomst en Ondergang” (zie afbeelding) in beperkte mate voor € 20,- te koop zijn. Een mooie gelegenheid om het boek meteen te laten signeren door de schrijver.

De spreker van deze avond doet zelf al 30 jaar onderzoek in Carthago en zal het publiek uit de eerste hand de geschiedenis van deze metropool kunnen belichten. De oud-Beverwijker woont nu in Leuven (België) en is hoogleraar aan de universiteit van Gent. Hij leidde veldwerkprojecten in Carthago, Bulgarije, Malta en Griekenland.

Meer informatie over de HGMK-activiteiten op www.hgmk.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing