Lezing over immigratie zuidelijke Nederlanders

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op donderdag 5 november 2015 komt historicus drs. Fred Schweitzer op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland (HGMK) een lezing houden over de invloed van zuidelijke Nederlanders en hun betekenis voor Beverwijk. 

Onder de noemer 'Taal en cultuur in Midden-Kennemerland in de eerste helft van de 17e eeuw' zal Schweitzer spreken over de situatie na de val van Antwerpen. Veel inwoners van de zuidelijke Nederlanden vluchtten destijds naar het noorden, waar ze onder meer vrijheid van godsdienst hadden. Ze brachten, met andere immigranten, de Gouden Eeuw naar ons land!

In Beverwijk kwamen bijvoorbeeld de families Baeck en van Breen.
Vader en zoon Baeck hebben een interessante rol vervult in relatie tot Joost van den Vondel en Pieter Cornelisz Hooft terwijl Daniël van Breen ons de schitterende stadskaart van Beverwijk heeft nagelaten. De verbinding tussen beide families vormt huize Scheijbeeck. Zo komen taal en cultuur beide aan bod in deze lezing.

De avond wordt gehouden in het BHK-gebouw aan de Groenelaan 74 en begint om 20:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur). Voor leden van het HGMK is op vertoon van hun ledenpas de toegang gratis, anderen betalen € 2,- entree. Meer informatie over de activiteiten van het HGMK is op www.hgmk.nl te vinden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing