Lezing over Kennemerland in de Bronstijd

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Op donderdag 27 oktober zal de Beverwijker Jos Kleijne op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland zijn voordracht  houden over Kennemerland in de Bronstijd. Deze lezing wordt gehouden in het nieuwe Historisch Informatie Centrum, Noorderwijkweg 2a (achter het Museum Kennemerland) en begint om 20 uur (zaal open vanaf 19.30 u). Leden van het HGMK hebben gratis toegang, anderen betalen € 4,- entree.

 

Als eerste aflevering in de serie Noord-Hollandse Archeologische publicaties (een uitgave van het Huis van Hilde in opdracht van de provincie Noord-Holland) verscheen van de hand van Jos Kleijne in 2015 een bundel onder de titel “Kennemerland in de Bronstijd, een inventarisatie en synthese van archeologische vindplaatsen”.

In deze bundel beschrijft Jos Kleijne de vindplaatsen in Kennemerland uit de bronstijd (van 2000 tot 800 jaar voor Chr). Per gemeente beschrijft hij welke vondsten in het betreffende gebied ooit gedaan zijn en wat daarover is gepubliceerd. Belangrijker nog is dat hij deze vondsten voor de eerste keer in samenhang bespreekt en daarbij zich richt op het cultuurlandschap, de voedselvoorziening en materiële cultuur. Het rijke, maar lastig te doorgronden, prehistorische bodemarchief van onder andere de Velserbroekpolder en het Oer-IJ worden uitvoerig en diepgaand behandeld.

Jos Kleijne is afgestudeerd archeoloog en doet inmiddels promotieonderzoek aan de Christian-Albrechts Universität in Kiel (Duitsland). Hij is dus bij uitstek de deskundige om dit onderwerp voor het voetlicht te brengen. Een avondlezing die u niet mag missen indien u in dit onderwerp bent geïnteresseerd.

Meer informatie over de activiteiten van het HGMK kunt u vinden op www.hgmk.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing