Lezing over restauratie “de Vlotter” bij HGMK

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op donderdagavond 2 februari zal de bekende Beverwijker Jeroen de Wilde zijn verhaal komen vertellen over “de Vlotter” op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland. De lezing begint om 20 uur (zaal open vanaf 19.30 u) in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk. Leden van het HGMK hebben gratis toegang op vertoon van hun ledenpas, anderen betalen € 5,- entree. Reserveren kan via [email protected]

Na jaren van leegstand kwam eindelijk in oktober 2014 het bekende witte huisje genaamd “de Vlotter” aan de Rijksstraatweg 217 In Heemskerk te koop. Jeroen de Wilde was de gelukkige die het huis mocht aankopen via een goed restauratieplan. In 2015 en 2016 is de restauratie uitgevoerd en in maart 2016 was die gereed.

Tijdens zijn lezing neemt Jeroen de Wilde de aanwezigen mee in het restauratietraject vanaf de aankoop tot de oplevering van de woning. Ook vertelt hij wie hij is en legt uit waarom hij monumenten en woningen koopt en deze vervolgens restaureert en renoveert.

De presentatie wordt gegeven aan de hand van veel foto’s en ook wordt een filmpje vertoond die tijdens de restauratie is gemaakt. Ook voor niet-Heemskerkers een avond dus om van te genieten van het verhaal van een gedreven ondernemer.

Meer gegevens over de activiteiten van het HGMK op www.hgmk.nl, waar u zich ook voor € 15,- per jaar als lid kunt opgeven met alle voordelen van dien

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing