Lezing over schilder Sipke van der Schaar met rondleiding

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op donderdagavond 1 juni zullen voor het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland de kleindochters van de schilder Sipke van der Schaar een lezing verzorgen over hun opa. Na afloop wordt er een rondleiding gegeven over de tentoonstelling over de schilder die momenteel in het Museum Kennemerland wordt gehouden.

De lezing in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a, start om 20 uur (zaal open vanaf 19.30 u) en leden van het HGMK hebben gratis toegang, anderen betalen € 5,- incl. toegang Museum. Er is ook een schitterende  catalogus over de tentoonstelling verschenen die voor € 20,- ter plekke te koop is.

Sipke van der Schaar (1879-1961) woonde lange tijd in Kennemerland en heeft daar veel geschilderd, vooral in Wijk aan Zee. Hier wordt tijdens de lezing bij stil gestaan, maar ook zijn jeugd, opleiding, studiegenoten, reizen en invloeden komen aan de orde.  Kortom als u meer wil weten en zien van de voor velen onbekende schilder, dan is dit het moment om hier kennis van te nemen.
Meer informatie over de activiteiten van het HGMK zie: www.hgmk.nl


advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing