LEZING OVER SIHI-MATERS OP donderdag 27 FEBRUARI

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - De lezing van Michiel Maters, die in de HGMK-Nieuwsbrief stond aangekondigd voor 5 maart, zal al op donderdag 27 februari plaatsvinden. Inloop 19:30, aanvang 20 uur. Leden gratis, anderen € 5 incl. koffie.

Het bestuur van Museum Kennemerland heeft Michiel Maters, kleinzoon van de oprichter van dit roemruchte Beverwijkse bedrijf, uitgenodigd om te komen vertellen over de geschiedenis van het bedrijf van zijn grootvader, die in zijn tijd ook bekendheid genoot als raadslid. Maar ook was hij de oprichter van de conservenfabriek Hoematex en directeur van de befaamde Superol-fabriek.

Het bedrijf is onlangs verhuisd naar West-Knollendam. In het voormalige bedrijfspand aan de Havenweg in Beverwijk bleef een aantal memorabilia achter die geschonken werden aan het Museum. Enkele van deze objecten zijn de komende maand te zien in de expositie met nieuwe aanwinsten. Een mooie aanleiding om Michiel uit te nodigen voor een terugblik op de Beverwijkse jaren van het bedrijf en het leven van de oprichter.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing