Lezing over vliegvelden in Engeland

Door: Ab Jenema

REGIO - Op zondag 16 oktober is er in Luchtoorlogmuseum fort Veldhuis een lezing over vliegvelden in Engeland gedurende de Tweede Wereldoorlog.
Gedurende de Tweede Wereldoorlog werden er in Engeland heel veel vliegvelden aangelegd. Vooral in Oost-Engeland zat er soms maar een paar kilometer tussen de vliegvelden.  Wat gebeurde er nu allemaal op zo'n vliegveld. Peter de Raaf, voorzitter van onze zusterstichting Crash 40-45, verteld uitvoerig hoe het leven op zo'n Engels vliegveld zich afspeelde.. De lezing vangt aan te 14.00 uur.

De spreker
Peter de Raaf is in het dagelijks leven werkzaam voor Rijkswaterstaat. Hij is voorzitter van Crash 40-45 in Aalsmeerbrug, een zusterstichting waar wij nauwe banden mee onderhouden en hij is ook betrokken bij de Fokker Heritage Trust. Kortom een duizendpoot binnen luchtvaart Nederland.

De Stichting
De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort
Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

 

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing