Lezing over werk en leven van Betje Wolff en Aagje Deken

Door: Ab Jenema

Wie waren Wolff en Deken? Waarom hebben we het na 250 jaar nog steeds over deze twee schrijfsters uit de 18de eeuw? En, wat hadden zij met Beverwijk? Zaterdag 9 september, tijdens de Open Monumentendag, hoor je meer over deze zaken. Dan is het tuinhuisje van Betje Wolff en Aagje Deken, in de tuin bij verzorgingshuis Lommerlust, opengesteld.

De stichting die waakt over het tuinhuisje houdt dan open huis van 11.00 uur tot 16.00 uur. Om 12.00 uur en om 15.30 houdt Jaap Tesselaar een korte inleiding over het leven en werk van beide schrijfsters. Hij besteedt speciale aandacht aan het boek `Historie van Mejuffrouw Sara Burgerhart`, de eerste moderne Nederlandse roman.

De roman Sara Burgerhart is in 2020 opgenomen in de Canon van de Nederlandse Geschiedenis. De bibliotheek van Beverwijk kwam onlangs in het bezit van een eerste druk van deze brievenroman. Vandaar dat er nu tijdens Monumentendag extra aandacht wordt besteed aan het belang van dit boek dat in Beverwijk is geschreven. Tesselaar zal onder meer aangeven waarom de roman, 250 jaar na dato, nog zo levendig is als wat.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing