Lezing sportfotografie bij ISOO.nu

Door: Ab Jenema

 

BEVERWIJK - Het fotografiecentrum ISOO.nu weet elke keer weer een bijzonder thema te vinden voor de lezingen. Maandag 10 oktober vertelt Olaf Kraak, zelfstandig fotograaf en werkzaam in de journalistiek en reportagefotografie, over sportfotografie en dan met name over de Olympische Spelen.


Olaf Kraak begon zijn carriere in 1989 als jongste bediende in een Haarlemse fotowinkel. Daarna was hij een jaar werkzaam als assistent in de fotostudio van John Prins in Amsterdam waarna hij 7 jaar bij fotopersbureau United Photos de Boer in Haarlem heeft gewerkt. Na 6 jaar als freelance fotograaf te hebben gewerkt, kwam hij bij het ANP in dienst als staffotograaf waar hij van 2001 tot 2010 heeft gewerkt in binnen- en buitenland. Hoogtepunten zijn de verkiezingen in Suriname, astronaut Kuipers in Kazachstan en de Olympische Spelen in Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Vancouver 2010 en London 2012. Sinds 2010 is Olaf Kraak actief als freelance fotograaf.

Zijn brede interesse zorgt ervoor dat hij werkzaam is voor diverse opdrachtgevers als ANP, Trouw, Algemeen Dagblad, Beeldredaktie, Hollandse Hoogte opdrachten, Aedes Magazine, KNRM, Venus en de Waard, Moto 73 en gemeente Velsen. Al deze jaren leverden zij hem meerdere prijzen op in de Zilveren Camera fotowedstrijd. Naast het snelle werk voor kranten en persburo’s maakt hij reportages en portretten voor magazines, bedrijven en instanties.

 

De lezing wordt gehouden in het fotografiecentrum ISOO.nu, Stationsplein 46 in Beverwijk, aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn vooraf per e-mail te reserveren via [email protected]. De kaarten kosten € 7 per stuk in de voorverkoop (€ 8 op de avond zelf).

 

Het centrum voor fotografie ISOO.nu biedt graag ruimte aan jonge, talentvolle fotografen om te exposeren. Ook worden er regelmatig lezingen en workshops georganiseerd. Daarnaast is ISOO.nu een ontmoetingsplek voor iedereen die fotografie een warm hart toedraagt. Loop daarom eens binnen tijdens het Fotocafé dat elke derde maandag van de maand van 20.00 – 22.00 uur wordt gehouden.

Zie ook: www.isoo.nu of www.facebook.com/isoo.nu.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing