Lezingen over de gemeentegrens Beverwijk en Heemskerk

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op woensdagmiddag 17 mei om 14.30 uur en op donderdagavond 18 mei om 20 uur zal Gerard Castricum op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland tweemaal dezelfde lezing houden onder de titel “van Kil tot Kust”. U kunt dus kiezen welke van de twee u wilt bijwonen. Deze lezingen worden gehouden in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk en de zaal gaat een half uur van tevoren open. Reserveren kan via [email protected]. Leden van het HGMK hebben zoals altijd gratis toegang, anderen betalen € 5,- entree. Weet u dat u al voor € 15,- per jaar al lid van het HGMK kunt worden met alle voordelen van dien? U kunt dat ter plekke regelen.

Van het water de Kil (een overblijfsel van het Oer IJ) tot de Kust (Noordzee) ligt een oude , maar deels ook jonge gemeentegrens tussen Beverwijk/Wijk aan Zee en Heemskerk, een banscheiding. Een wandeling maken langs de gehele grens zou meer tijd kosten dan de 12 tot 13 kilometer doen verwachten. Deze grens roept spanning op.

De spreker Gerard Castricum uit Heemskerk heeft zich als landmeter van het kadaster 40 jaar bezig gehouden met perceelgrenzen en de bijbehorende spanningen. Hij neemt u graag mee langs de grens, die veel lijkt op een bliksemschicht. In dat licht toont hij u de grilligheid van een idee.

Meer informatie over de activiteiten van het HGMK vindt u op www.hgmk.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing