Lezingen Seniorweb in de Stut in februari en maart

Door: Jan Pronk

IJMOND - Op woensdag 14 februari om 14.00 uur is er een lezing over Beeldbellen. De lezing wordt gegeven door Ad Kemper van Seniorweb IJmond. Op woensdag 13 maart om 14.00 uur is er in de Stut te Heemskerk een lezing over Kunstmatige Intelligentie. Deze lezing wordt gegeven door Rob Uijlings van SeniorWeb IJmond.

Lezing Beeldbellen

Even checken hoe het is daar aan de andere kant van de wereld, vioer je een verjaardag, of laat je even zien hoe je een schroefje in de deur aandraait. Met beeldbellen bel je dus iemand waarbij je elkaar ziet. Een unieke manier om je gesprekspartner mee te nemen in jouw activiteit.   Op welke manier kun je beeldbellen? Voorbeelden.

FaceTime. 

Heb je een iPhone, dan kun je gebruik maken van FaceTime. Hier is het echter alleen mogelijk om naar iemand te bellen die óók FaceTime heeft. 

What’s App

Voor What’s app geldt dat iedereen met een 06-nummer van What’s app gebruik kan maken. Naast de vele tekstberichten die mensen sturen, is What’s app ook heel geschikt voor beeldbellen. 

Skype-app

De Skype-app op je telefoon kan op alle phones gebruikt gebruikt worden, maar je gesprekpartner moet wel een account hebben en de app op zijn/ haar telefoon geactiveerd hebben. 

Lezing Kunstmatige Intelligentie (A.I.).

A.I. is de intelligentie waarmee machines, software en apparaten zelfstandig problemen oplossen. We krijgen in ons mediagebruik hier steeds vaker mee te maken. Zij imiteren hierbij het denkvermogen van de mens.  De apparaten zijn zich niet bewust van de taken die ze uitvoeren. Ze volgen algoritmes en patronen.  Kunstmatige Intelligentie kan grote voordelen hebben voor de mensheid.  Veel apps op je smartphone maken al gebruik van A.I.  Als samenleving moeten we ook kritisch blijven. Hoe maken wij onderscheid? Door welke algoritmes worden we gestuurd? Kom naar de presentaties in de Stut op Woensdag 14 februari en/of 13 maart om 14.00 uur.

Graag vooraf aanmelden bij de Stut, Maasstraat 3 te Heemskerk. Tel. 0251-248648. U betaalt € 3,- aan de zaal. U bent van harte welkom.

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing