Lichtjestoer Gouden Dagen 2019

Door: Jan Pronk

HEEMSKERK - Ongeveer 300 mensen liepen donderdag 12 december mee met de Lichtjestoer van Gouden Dagen. Rolstoelen, rollators en heel veel wandelaars waren verlicht. Om 17.00 uur werd het startsein gegeven en vertrokken de deelnemers vanaf de locaties Heemswijk, Meerstate, Sint Agnes en Westerheem van ViVa! Zorggroep via een alternatieve route naar het Burgemeester Nielenplein.

Onderweg kwamen ze verschillende koek- en zopiekramen tegen. Op de Zeelaan was het een gezelligheid met een, door de bewoners zelf aangeschafte, kerstboom, een vuurkorf en muziek. Daar, en op de Da Costastraat, waar er ook feestelijke verlichting hing, werd de chocolademelk met koek uitgedeeld.
Vervolgens kregen de deelnemers op de Plankier een broodje worst terwijl het koor Vocal Group Buzzz, kerstliederen stond te zingen. De kinderen van de Danstuin dansten zich warm op het Maltezerplein en konden de wandelaars genieten van oliebollen en glühwein.
Het eindpunt was het Nielenplein. In de tent van de Glazenkeet werden alle wandelaars ontvangen door de kerstman. Samen met de kerstvrouw deelde hij attenties uit aan de ouderen. De kinderen van het Kennemer College vormden de levende kerststal. En ondertussen was het ook genieten van de muziek die De Glazenkeet voor Gouden Dagen had verzorgd.
De cheque van € 300,-, opgehaald door alle deelnemers, werd overhandigd aan de Glazenkeet.

We kunnen met trots terugkijken op een zeer geslaagde Lichtjestoer. Mede dankzij de hulp van alle vrijwilligers, mantelzorgers, medewerkers en iedereen die we nog vergeten zijn. Ook speciale dank aan de sponsors. Albert Heijn voor de glühwein, Deen voor de broodjes worst en Marx O’Larry’s voor de oliebollen. Zonder jullie was de Lichtjestoer niet zo’n groot succes geworden. Bedankt namens Gouden Dagen Heemskerk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing