Lichtprocessie en Blasiuszegen in Agathakerk

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Aanstaande zondag is het precies 40 dagen geleden dat het Kerstmis was. Dit feit wordt om 11:00 uur in de Agathakerk op speciale wijze gevierd. Het is bijzonder, omdat deze dag dit jaar op zondag valt.

In de katholieke kerk viert men dan het feest van Maria Lichtmis. Het is de dag dat Maria haar kind voor het eerst naar de tempel bracht. Katholieken vieren dat het licht in de wereld komt voor ons allemaal. Er worden tijdens deze viering daarom ook kaarsen gezegend. Aan de kaarsenprocessie  in de viering kan iedereen deelnemen. Voor de kinderen is er een kindernevendienst, waar ze niet alleen iets horen, maar ook zelf iets gaan maken om mee te lopen met de lichtprocessie.

Na afloop van de viering is er ook de Blasiuszegen. Wie dat wil kan dan naar voren komen om de zegen te ontvangen, tegen keel- en andere aandoeningen. Er worden twee gewijde kaarsen langs de hals gelegd waarbij het zegengebed wordt uitgesproken. Zondag worden ook weer de Agathabroodjes verkocht. Een oud gebruik ten dienste van de armen, die onder kou en gebrek te lijden hadden. De broodjes kosten 1,- euro en de opbrengst gaat naar Voedselbank IJmond-Noord. Voorganger tijdens deze viering is pastor Nico Smit en het Agathakoor zingt.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing