Liederen aanvragen bij de beiaardier van de Agathakerk

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - We maken pittige tijden door; als samenleving en als kerkgemeenschap. Juist in de decembermaand proberen we elkaar extra nabij te zijn. Ondanks dat we fysiek afstand moeten houden, zijn er gelukkig heel veel manieren waarop we elkaar kunnen bemoedigen en "troosten".

Dat muziek troost, is algemeen bekend. Daarom geeft onze beiaardier Gerda Peters 19 december weer een “troostconcert” op het carillon van de Agathakerk en u kunt een “verzoeknummer” aanvragen!. In principe speelt Gerda van 13.30-14.30 uur maar mochten er veel aanvragen zijn dan speelt ze die dag gewoon wat langer door.

Sinds januari 2013 is Gerda Peters de beiaardier van het carillon van de Sint Agathakerk. Geboren en getogen in het centrum van Haarlem zijn beiaard- en orgelklanken Gerda met de paplepel ingegoten. Gerda is aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam afgestudeerd voor orgel en kerkmuziek. Vervolgens heeft zij met goed gevolg het staatsexamen piano afgelegd. In 2008 slaagde zij voor haar diploma Master of Music in Carillon aan de Nederlandse Beiaardschool
Zij is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg en geeft door heel Nederland en in het buitenland concerten.

Muziek verbindt, en dat kan op alle tijden en plaatsen! Dus: heeft u een kerstlied wat u heel graag op het carillon wilt horen? Mail of bel naar het secretariaat. Het carillon is door heel Beverwijk te beluisteren en er staan genoeg bankjes op de Breestraat!

Wellicht kunt u het verzoekje koppelen aan een bezoek aan de kerststal.
Tot woensdag 16 december kunt u uw verzoekje sturen naar [email protected]. Kijkt u ook eens op de website van het carillon: www.carillonagathakerk.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing