Liefhebbers kunnen zelf deelnemen aan alle kortebanen!

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - De website Kortebaandraverijen.nl biedt alle liefhebbers de gelegenheid om als mede-eigenaar deel te nemen aan het komende kortebaanseizoen. Daarmee beantwoordt zij aan haar doelstelling: De sport terug naar de ‘gewone man’. Immers, ooit was de kortebaan het domein van boeren, burgers en buitenlui. De redactie heeft niets tegen professionals en grotere eigenaren, integendeel, maar ziet graag dat de sport ook mogelijk is voor de gewone liefhebber. Daarom heeft zij net als vorig jaar een actie op touw gezet en nodigt iedereen uit daaraan deel te nemen.
Toen de redactie van de website Kortebaandraverijen.nl vorig jaar startte met de actie ‘Super Vrienden’ was het doel een extra paard te leveren aan het kortebaancircuit en een grote groep liefhebbers, voor een kleine prijs, te laten ervaren hoe het is om mede-eigenaar te zijn van een kortebaner. De actie voldeed aan alle doelstellingen en verwachtingen. 87 ‘Super Vrienden’ sloten zich aan. Van de eigenaartrainer Jan Beemsterboer werd het paard Emi van Jip gehuurd en op stal gezet bij trainster Caroline Aalbers uit Callantsoog. De merrie bleek niet de gemakkelijkste, maar was wel bijzonder snel. Vooral in de eerste meters. Mede daardoor wist ze de kortebaan van Warmond te winnen; een ongekend succes voor de kersverse eigenaren! Ook werd ze vijfde in Wognum en Roden.

Tweede deelnemer

In het komende kortebaanseizoen, dat duurt van 11 mei tot en met 14 oktober, gaat Kortebaandraverijen.nl samen met de ‘Super Vrienden’ opnieuw de strijd aan met Emi van Jip. Gezien het enthousiasme van iedereen die vorig jaar aan het project heeft meegedaan en de reacties van de liefhebbers die dat (nog) niet deden, denkt de redactie dat het mogelijk is het aantal ‘Super Vrienden’ verder te doen groeien.
Dat biedt de mogelijkheid ook een tweede paard te huren. Trainster Caroline Aalbers en haar partner John Dekker waren direct in voor dat idee en gingen op zoek naar een tweede paard. Zij kwamen uiteindelijk uit bij Gaya Vip en Fip Junior, beiden eveneens van Jan Beemsterboer. Op de trainingsbaan bootsten zij de kortebaan na en waren direct enthousiast. Het plan is nu om het kortebaanseizoen te starten met Emi van Jip en Gaya Vip. Wanneer één van hen onverhoopt tegenvalt of geblesseerd raakt, kan Fip Junior daarvoor in de plaats komen.

Aanmelden

De redactie van Kortebaandraverijen.nl gelooft in de actie. Door als mede-eigenaar aan de kortebanen deel te nemen beleven de ‘Super Vrienden’ de kortebaan op een hele bijzondere manier. Elke rit van hun paard is bijzonder spannend en het gevoel wanneer het paard een omloop verder komt, is nergens mee te vergelijken. Daarnaast helpen alle ‘Super Vrienden’ de kortebaansport, die veelal zonder entreekosten kan worden bezocht, aan een extra deelnemer of deelnemers en dat is goud waard voor de sport. Het is de insteek om op deze manier aan alle 25 kortebanen met minstens één paard deel te nemen.
Iedereen die mee wil doen, kan nog meedoen! De inschrijving sluit op woensdag 8 mei. Voor meer informatie en aanmelden: www.kortebaandraverijen.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing