Limericks op straat!

Door: Ab Jenema

IJMOND - Schrijf mee aan onze limericks en vrolijk oudere plaatsgenoten op! Welk idee hadden vier kinderen uit Wijk aan Zee, hoe werd een jongen uit Beverwijk steenrijk en hoe belandde het schoolwerk van een meisje uit Heemskerk in het bloemperk? Wij dagen de kinderen in Beverwijk, Heemkerk en Wijk aan Zee uit om de derde en vierde regel van de limerick over jullie woonplaats te verzinnen. Een limerick is een gedicht van vijf regels over een dier of persoon en een plaats.

Zorg dat jouw regels op elkaar rijmen. Schrijf jouw limerick groot op een stuk papier en hang dit voor je raam. Je kan jouw limerick ook met stoepkrijt op straat schrijven. Zo vrolijken wij oudere plaatsgenoten op die vanuit hun huis of tijdens een wandeling jouw limerick lezen. Maak een foto van het resultaat en stuur deze voor maandag 18 mei naar [email protected]

Uit de inzendingen kiezen wij per woonplaats één limerick. Deze winnende limericks schrijven wij op een raam van de bibliotheek. De schrijvers van deze limericks krijgen twee exemplaren van de dichtbundel ‘De mooiste kindergedichten’ van Annie M.G. Schmidt. Eén om zelf te lezen en één die je cadeau kunt geven aan bijvoorbeeld jouw opa of oma.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing