Literaire Ontmoeting met Alex Boogers

Door: Ab Jenema

IJMOND - Dinsdag 26 februari is Alex Boogers (Vlaardingen, 1970) om 20.00 uur te gast in het Kennemer Theater. Zijn nieuwe boek 'Lang leve de lezer' staat centraal. Hij wordt geïnterviewd door Frénk van der Linden. Alex is een groot pleitbezorger voor de literatuur. Met zijn gepassioneerde optredens in boekhandels en op scholen wist hij al veel voor het lezen te winnen.

Die lezingen werkte hij uit tot De lezer is niet dood. Hierin riep Boogers leraren, boekhandelaren, schrijvers en uitgevers op om de lezer te zoeken waar je hem niet verwacht. Sinds september is er het vervolg Lang leve de lezer. Hierin brengt Alex een ode aan de lezer. Hoe vindt de moderne lezer zijn boeken, in hoeverre doen recensies er nog toe? Boogers werpt zijn licht op de kloof tussen de culturele elite en de schrijvers buiten de gevestigde orde. Hij daagt jonge lezers én lezers uit andere culturen uit om een boek óf een pen op te pakken, en gelooft erin dat de lezer uiteindelijk leeft, leest en overwint.

Na kort rechten, Nederlandse taal- en letterkunde en Indonesische talen te hebben gestudeerd, stortte Boogers zich op het schrijven. Hij schreef voor tijdschriften als Renaissance, Passionate Magazine en Esquire. In 1999 verscheen zijn romandebuut Het Boek Estee onder het pseudoniem M.L. Lee. Drie jaar later verscheen onder zijn eigen naam Het waanzinnige van sneeuw. Sindsdien schreef hij nog vele boeken.

Frénk van der Linden (59), freelance journalist, werkt voor de NTR-radio (Kunststof), KRO/NCRV-televisie en de Volkskrant. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews, reportages en documentaires. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad.

Deze avond kun je Lang leve de lezer aanschaffen en het door Alex laten signeren. Dat geldt ook voor Frénks boek Onder Hollandse Helden - Valkuilen en levenslessen van een vragensteller.  Vriendelijk verzoek: betaal s.v.p. contant en liefst met gepast geld. Dankjewel!

Kaartverkoop via het Kennemer Theater: online via kennemertheater.nl of tijdens openingsuren van de theaterkassa, tel. 0251 – 221453. Kosten: 1e rang € 16,-, 2e rang € 14,-, met bibliotheekpas € 3,50 korting.
De literaire ontmoetingen zijn een gezamenlijk initiatief van The Readshop Express Beverwijk, het Kennemer Theater en Bibliotheek IJmond Noord.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing