Literaire ontmoeting met Conny Braam

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Bibliotheek IJmond Noord, Kennemer Theater en The Read Shop Beverwijk organiseren in 2014 samen weer een aantal literaire ontmoetingen. De eerste literaire ontmoeting van 2014 is op dinsdag 14 januari met Conny Braam.

Conny Braam was de medeoprichtster van de Anti-Apartheids Beweging Nederland. In 1992 debuteerde zij als schrijfster met Operatie Vula, over haar persoonlijke betrokkenheid bij de Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijd.

Haar roman De woede van Abraham kreeg veel belangstelling in de IJmond. In haar boeken staan racisme, fascisme en bevrijding centraal.

Haar nieuwste roman Sjaco is een spannende historische roman over de eerste echte volksheld van Nederland. Op 8 januari 1716 wordt Jacob Frederik Muller, alias Sjaco in een herberg vlakbij de Jordaan opgepakt. Hij wordt verdacht van inbraak, een alledaagse zaak zo lijkt het. Maar vanuit zijn cel bindt de jonge Sjaco een juridisch gevecht aan met de hoofdofficier. Sjaco de onverzettelijke zal uitgroeien tot de held van de Jordaan.

De literaire ontmoeting met Conny Braam vindt plaats in de kleine zaal van het Kennemer Theater en start om 20:00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing