Literaire ontmoeting met Onno Blom

Door: Jan Pronk

IJMOND - Over het leven van Jan Wolkers verscheen onlangs de door Onno Blom geschreven indrukwekkende biografie Het litteken van de dood. Een lang gekoesterde wens ging in vervulling toen Blom in 2006 door Wolkers werd benoemd tot zijn officiële biograaf. 

Toen dit nieuws bekend werd, zei Wolkers tegen NRC dat het inlossen van z’n opdracht hem bloed, zweet en tranen zou kosten. En, aldus Blom: ‘Dat is natuurlijk gebeurd. Zijn leven heeft me overgenomen. Ik ben er net zo obsessief in gaan graven als hij.’ Vervolgens werkte hij ruim tien jaar aan dit inmiddels veelbesproken boek over het rebelse leven van de beeldhouwer-schilder-schrijver Jan Wolkers, een van de meest geliefde kunstenaars van Nederland. Dinsdagavond 21 november om 20.00 uur vertelt Blom tijdens de Literaire Ontmoeting in het Kennemer Theater over zijn ontmoetingen met Jan Wolkers en over de intensieve totstandkoming van deze biografie. 

Blom stelde eerder de bloemlezing ‘Een reservaat van pekelharingen’ samen en schreef ‘Het fotografisch geheugen’, ‘Zolang de voorraad strekt’, ‘Zijn getijdenboek’, ‘Het fabeldier dat Komrij heet’, 'Zo is het genoeg' en 'Het litteken van de dood'. Op 19 oktober, de tiende sterfdag van Jan Wolkers, promoveerde Blom met 'Het litteken van de dood' aan de Leidse Universiteit. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kennemertheater.nl, dinsdag t/m vrijdag van 11.00 -17.00 uur aan de kassa van het theater aan het Kerkplein. Telefonisch reserveren kan ook: (0251-) 221 453. 

De literaire ontmoetingen worden gezamenlijk georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord, The Read Shop Beverwijk en het Kennemer Theater.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl