Little Boogie Boy Bluesband in café De Wijk

Door: Cor Beumer

Café De Wijk

BEVERWIJK - Op zaterdag 21 december treedt de Little Boogie Boy Blues Band op in café De Wijk aan de Alkmaarseweg 59 in Beverwijk.

De Little Boogie Boy Bluesband is een belangrijke vertegenwoordiger in Nederland van de Chicago blues met een knipoog maar Mississippi blues en soulblues. Deze mix van bluesstijlen kan in een word worden omschrijven: “Happy Blues”.

De kwaliteiten van frontman, zanger en gitarist Hein 'Little Boogieboy' Meijer worden in blueskringen hoog aangeschreven. Gezegend met een hese, donkere stem en een van nature opgewekte uitstraling weet Little Boogie Boy steeds meer mensen voor zijn muziek te winnen. Hij leeft voor de blues en dat verklaart ook zijn vele reizen naar Chicago. Op 19-jarige leeftijd speelde hij daar al met grootheden zoals Magic Slim, J.W. Williams en John Primer. Jong als hij destijds was gaf deze laatste hem de bijnaam Little Boogie Boy. Een treffende artiestennaam die hij dankbaar aan z'n band koppelde. De Little Boogie Boy Bluesband wordt gecompleteerd met drummer Bert Fonderie en bassist Jan de Boer.

Aanvang van het optreden is om 21:00 uur, de entree is gratis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing