Locaties hondenuitrenvelden vastgesteld

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Het college van burgemeester en wethouder heeft de locaties van hondenuitrenvelden voor de wijken Kuenenplein-Plantage en Oosterwijk-Zwaansmeer vastgesteld. In het najaar van 2012 start de gemeente met de invoering van het hondenbeleid in deze wijken. In de wijken zijn nu uitrenvelden aangewezen, dit zijn plekken waar de hond los mag lopen. Maar ook hier is de hondenbegeleider verplicht de poep op te ruimen. Om het de hondenbegeleider makkelijker te maken de uitwerpselen op te ruimen worden afvalbakken naar logische plekken langs de huidige uitlaatroutes verplaatst en daar waar nodig bijgeplaatst.

De regels op een rij:

De hondenbegeleider is overal en altijd verplicht de poep van de eigen hond op te ruimen, ook op plekken waar de hond los mag!
De hondenbegeleider heeft altijd een opruimmiddel op zak.
Honden zijn verplicht aangelijnd, behalve op de aangewezen uitrenvelden.
Geen honden op kinderspeelplaatsen.
Er gelden bijzondere voorwaarden aan het betreden van het strand met de hond.

     

     

Voor de invoering is nog wel een aanpassing van de Algemene plaatselijke verordening noodzakelijk. Vervolgens vallen of staan de nieuwe regels bij een goede handhaving. De gemeentelijke handhavers houden na invoering dan ook nauwlettend in de gaten of de nieuwe regels worden nageleefd.

Het hondenbeleid en de nu vastgestelde tekeningen voor de wijken Kuenenplein-Plantage en Oosterwijk-Zwaansmeer zijn in te zien op de website van de gemeente Beverwijk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing