Lokale omroepen tekenen intentieverklaring

Door: Bos Media Services

Van links naar rechts: Roel Huisman, Jacques de Vlugt en Jan Camfferman, de voorzitters van de omroepen in respectievelijk Velsen, Heemskerk en Beverwijk.

REGIO - De lokale omroepen in Heemskerk, Beverwijk en Velsen hebben een intentieovereenkomst getekend die een intensievere samenwerking tussen de drie organisaties beoogt. De ondertekening vond plaats tijdens de open dag van Heemskerk FM en 251TV, die werd georganiseerd in het kader van het 25-jarig bestaan van de stichting waarin de omroepactiviteiten zijn ondergebracht.

De lokale omroepen in Nederland, vertegenwoordigd in de Organisatie Lokale Omroepen Nederland (OLON) werken aan verdere professionalisering van de branche. Landelijk wordt daarbij onder meer ingezet op schaalvergroting door fusie of intensieve samenwerking. Van een fusie is in de regio IJmond vooralsnog geen sprake, maar de intentie tot samenwerken is er. Sterker nog, er wordt al geruime tijd samengewerkt. Dat resulteerde onder meer al in het wekelijkse programma IJmond Sport, dat op zondagmiddag via de drie omroepen te beluisteren is. Ook worden door de omroepen verschillende eigen producties onderling uitgewisseld. Zo kunnen luisteraars van Radio Beverwijk al geruime tijd op vrijdagmiddag luisteren naar de harmonie-, fanfare- en brassmuziek die Heemskerk FM op woensdagavond uitzendt. In Velsen wordt het in Beverwijk geproduceerde radioprogramma over gezondheid door RTV Seaport herhaald. Reportages van 251TV (Heemskerk) worden ook in Velsen uitgezonden en door Radio Beverwijk op de website geplaatst. Eerder al werd met succes een gezamenlijk programma gemaakt rond de IJmond Top 50, een muzieklijst met alleen artiesten uit deze regio. Het ondertekenen van een intentieverklaring om de ontstane samenwerking te intensiveren is een volgende stap in het proces. De voorzitters van de drie omroepen hebben het document zaterdagmiddag ondertekend.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing