Lokale radio hervat actualiteitenprogramma

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - De lokale radiozenders Radio Beverwijk, Heemskerk FM en Seaport FM beginnen vandaag (maandag 11 mei) weer met de uitzendingen van hun actualiteitenprogramma ’IJmond actueel’.

Voorlopig worden uit voorzorg geen gasten uitgenodigd in de studio. Coördinator Raimond Bos: „We willen zowel onze vrijwilligers als onze gasten op geen enkele manier aan eventuele besmettingsrisico’s blootstellen. Daarom kiezen we ervoor het programma te maken met een minimale bezetting in de studio. Het komt erop neer dat er één technicus en één presentator tegelijk aan het werk zijn. Zij zitten elk in een aparte ruimte, dat is altijd al zo geweest. Op deze manier kunnen we veilig en verantwoord werken.”

Aan de inhoud is ook wat gesleuteld. Zo zullen er in eerste instantie wat minder onderwerpen per uitzending aan bod komen. „Dat is een bewuste keus geweest, ingegeven door het feit dat veel evenementen geen doorgang vinden. Normaal gesproken zouden we aan de organisatoren van al die evenementen de gelegenheid bieden om hun activiteiten onder de aandacht s te brengen, maar dat heeft nu geen zin. Daardoor is het reguliere aanbod aan nieuwswaardige onderwerpen wat kleiner geworden.’’

Nieuwe initiatieven
,,Tegelijkertijd zien we overal in de regio nieuwe initiatieven ontstaan, waar we aandacht aan willen besteden. Zo willen we ondernemers interviewen en ze laten vertellen hoe zij omgaan met de situatie. Gebleken is dat ondernemers steeds inventiever worden om hun bedrijf van de ondergang te redden. Daar zitten mooie verhalen in en die willen we aan de luisteraars laten horen.”

Een ander nieuw onderdeel is het gesprek met een gemeenteraadslid. Heemskerk, Beverwijk en Velsen hebben samen 85 raadsleden en die krijgen allemaal een uitnodiging om zichzelf te presenteren. „We gaan in elke uitzending om tien over zes telefonisch in gesprek met een gemeenteraadslid.”

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing