Loop jij ook mee met de Taalwandel4daagse? ‘Praat terwijl je gaat’

Door: Ab Jenema

IJMOND - Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven De Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen.?Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam,?minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen.

Honderden organisaties in het land vragen tijdens De Week van Lezen en Schrijven aandacht voor laaggeletterdheid door activiteiten te organiseren.

Bibliotheek IJmond Noord en Stichting Participatie Anderstaligen organiseren tijdens De Week van Lezen en Schrijven de Taalwandel4daagse ‘Praat terwijl je gaat’.
We wandelen vier dagdelen met als startpunt de bibliotheek naar het Dierendorp in Heemskerk, Sportpark Adrichem, Kasteeltuin Assumburg en kinderboerderij De Baak. We praten al wandelend aan de hand van een thema. We lopen maximaal 30 minuten heen en 30 minuten terug. Kijk op de website van de bibliotheek of Taalhuis IJmond voor de exacte datums en tijden.

Wij nodigen jullie van harte uit om mee te wandelen. Ben jij taalbegeleider? Neem dan je taalmaatje mee en wandel gezellig mee!
Graag via de mail [email protected]  of telefonisch (06 44 30 22 25) aanmelden als je op een bepaald dagdeel meewandelt.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing