Lucasgilde exposeert in nieuwe stadhuis

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Dinsdag 6 maart om 17:00 uur opent wethouder Erol de eerste expositie in het nieuwe stadhuis. Het Lucasgilde exposeert met schilderijen geïnspireerd op het thema ‘Stadsgezichten’ van maandag 5 maart tot en met donderdag 29 maart 2012.

De verandering op het Stationsplein door de bouw van het nieuwe stadhuis hebben de leden van het Lucasgilde voor dit onderwerp enthousiast gemaakt. Het thema ‘Stadsgezichten’ is op verschillende manieren te interpreteren. Realistisch, abstract of vrije fantasie. Dit levert een scala aan schilderijen op die ieder hun eigen beeld hebben. Er is gebruikt gemaakt van verschillende technieken zoals olieverf, acrylverf, houtskool, aquarel en potlood.

Met de bouw van het nieuwe stadhuis is in de Publiekshal ruimte gecreëerd voor exposanten. In de ronde vorm tegenover de infobalie en tegenover de spreekkamers is een prachtige plek ontstaan voor het ophangen van schilderijen of het plaatsen van beelden. Het is vooral de amateurkunstenaar uit Beverwijk en omstreken die voor hun exposities in het stadhuis terecht kan. De exposities geven inwoners en passanten een mooie gelegenheid het stadhuis te bezoeken.

Het Lucasgilde is een vereniging van amateur beeldende kunstenaars die haar leden in de gelegenheid stelt zich op een plezierige en zinvolle wijze met hun hobby bezig te houden. Tegelijkertijd wordt hun kennis en vaardigheid op het gebied van de beeldende kunst vergroot. Het Lucasgilde is in 1947 opgericht en bestaat nu 65 jaar. De vereniging heeft docenten in dienst die de leden helpen en stimuleren bij het uitoefenen van hun hobby. De cursussen worden gegeven in het Centrum voor de Kunsten aan het Kerkplein.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl