Lucasgilde exposeert in stadhuis

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Met het thema 'Licht' exposeren de leden van schildersvereniging Het Lucasgilde tot en met 1 juli 2015 in het stadhuis. De leden hebben hun ideeën over het thema op een persoonlijke wijze verwerkt en dat levert unieke schilderijen op. 

Sommigen hebben zich laten inspireren op werk van oude meesters. Het thema 'Licht' is op vele manieren te interpreteren. Licht is een voorwaarde voor het zien. Dit is zo vanzelfsprekend, dat we ons zelden van de aanwezigheid van licht bewust zijn. Licht maakt dingen zichtbaar maar blijft zelf dikwijls onopgemerkt. Om licht als zelfstandig element te zien ga je er als beschouwer bewust naar kijken. Licht kan door kunstenaars zo weergegeven worden dat het zichtbaar is als opvallend element in het schilderij. De werken hebben een eigen stijl, zowel figuratief als abstract. De leden hebben gewerkt met verschillende technieken, zoals acrylverf, olieverf, druktechniek en pastelkrijt.

Het Lucasgilde is in 1947 opgericht. Met ruim 50 leden biedt Het Lucasgilde een plek voor de amateur kunstenaar. Creatieve ontwikkeling en ontspanning door te schilderen en tekenen staat bij Het Lucasgilde centraal. Er zijn vijf werkgroepen actief en er wordt gewerkt met thema’s of een specifieke stijl van schilderen. Door de begeleiding van professionele kunstenaars worden de leden gestimuleerd bij het uitoefenen van hun hobby. Het atelier is bij het Centrum voor de Kunsten aan het Kerkplein in Beverwijk. Bij Het Lucasgilde kunnen ook niet-leden diverse workshops volgen, zoals aquarelleren, tekenen en werken met olieverf en acryl. Meer informatie vindt u op www.lucasgildebeverwijk.nl.

De expositie is te bezichtigen tijdens openingsuren in de publiekshal van het stadhuis aan het Stationsplein 48.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing