Luchtige informatieavond ‘Open over de Dood’ bij Landgoed Duin & Kruidberg

Door: Jan Pronkl

Foto : Donald van Hasselt

IJMOND - Landgoed Duin & Kruidberg en Loes Hofhuis Uitvaartverzorging uit Haarlem organiseren gezamenlijk een luchtige informatieavond Open Over de Dood. Een aantal artiesten treden op en er is een mini-uitvaartbeurs, waar informatie over uitvaarten te vinden is. Op 27 maart stelt het Koetshuis Nova Zembla van Landgoed Duin & Kruidberg de deuren gratis open. Van tevoren aanmelden is echter verplicht. Het programma begint om 20.00 uur en inloop is vanaf 19.30 uur.

De dood vormt een wezenlijk onderdeel van het leven. En toch komt een overlijden in de meeste gevallen onverwacht. Naast alle emotionele beslommeringen zijn er plotseling veel praktische zaken die moeten worden geregeld. Landgoed Duin & Kruidberg en Uitvaartverzorging Loes Hofhuis hebben de krachten gebundeld en organiseren samen deze luchtige informatieavond Open Over De Dood.

Mini-uitvaartbeurs

“Luchtig? Jazeker,” verklaart Loes Hofhuis uit Haarlem. “Het moet niet een te zware avond worden. De avond wordt muzikaal omlijst en er is een hapje en drankje, verzorgd door Landgoed Duin & Kruidberg. Naast het programma is er ook een mini-uitvaartbeurs, waar het publiek informatie kan krijgen over alles wat met uitvaarten en vooral ook daarna te maken heeft.” 

De optredens worden verzorgd door zangeres Evelien Hofhuis, operazanger Jop van Gennip, het Amzping Genootschap, puntdichter Jan J. Pieterse, massagetherapeut Minke Flach, Jasper Martens over het levenstestament en Jorg de Kroon van het Herdenkingsbos. De avond wordt gepresenteerd door Jos Ahlers. 

Een mooie uitvaart regel je samen

Uitvaartverzorger Loes Hofhuis verzorgt voor de tweede keer deze informatieavond, omdat er toch nog zo veel niet duidelijk is rondom het verzorgen van een uitvaart, vindt zij. “Het publiek krijgt dan ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Sommige kunnen ter plekke gesteld worden, andere kunnen in een mailbox gestopt worden. Een afscheid van een dierbare moet immers zo zijn dat er, ondanks alle verdriet, met een goed gevoel op teruggekeken kan worden. Een goed georganiseerde en mooie uitvaart regel je dan ook samen,” aldus Loes Hofhuis.

Open over de Dood, een luchtige informatieavond op 27 maart 2023 van 19.30  tot ongeveer 22.30 uur in het Koetshuis Nova Zembla op Landgoed Duin & Kruidberg, Duin- en Kruidbergerweg 60, Santpoort-Noord. Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht i.v.m. de uit te reiken goodybags. Aanmelden kan via [email protected]. Meer informatie www.loeshofhuis.nl of www.duin-kruidberg.nl. 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing