Luisteren naar de nachtegaal op Koningsdag

Door: Ab Jenema

The big 5 en luister naar nachtegaal, boompieper, fitis en .....

 

REGIO - Ooit de Koning van de nacht willen horen zingen? Ga Koningsdag 27 april mee met IVN Zuid-Kennemerland en beleef het mee. En de prachtige, droevige fitis met zijn melancholieke liedje. Of de parachutisten-zangvlucht van de boompieper willen bewonderen. Kom mee in de vroege ochtend naar de Amsterdamse Waterleidingduinen op zoek gaan naar de mooiste 5 van het Duin.

 

Een mooie manier om Koningsdag te beginnen. De natuurgidsen van IVN vertellen alles over de vogels van het duin en bos. Aan het eind van de ochtend herkent u voortaan de zang van nachtegaal, boompieper, tjiftjaf, grasmus en fitis. En wie weet, krijgen we de kleine karekiet te horen, de groene specht met zijn schaterlach of de zanglijster, ook wel de meester-imitator van alle vogels genoemd. Vergeet niet een verrekijker, warme kleding en drinken en eten mee te nemen.

 

Vertrek om 6.30 uur ingang Zandvoortselaan. Duur: 2 uur. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Informatie bij Berna van Baarsen 06-2462 4622 of kijk op www.ivn.nl/zuidkenneemrland 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing