'Lut' in Badgastenkerkje

Door: Ab Jenema

Foto± JP van der Meij

WIJK AAN ZEE – Over de titel van de voorstelling op 26 augustus is de Beverwijkse grombaard Lut nog niet uit. Het zou ‘Oneindig Geluk’ kunnen zijn, of ‘Een Man gaat leren denken als een Vrouw’. ‘Verwacht het Onverwachte’, ‘de Ontmoeting’ of: ‘Naar Binnen’. “Voorstelling is trouwens een groot woord' zegt Lut bescheiden. Want hij speelt zonder band, zonder versterkers en op een gitaar van 7 euro, dus bijna naakt.

Eén van de verhalen die hij vertelt gaat over hoe die gitaar op zijn pad kwam.

Eenmaal bezig bleek er een rode draad achter de liedjes, gedichten en verhalen van Roland Luttik, zoals hij in het dagelijks leven heet, te lopen. Verwijzingen naar iets onbekends wat gezien, beschreven en bezongen wil worden. Nieuwsgierig besloot hij de draad te volgen, onvoorwaardelijk, met onbekende uitkomst, en doet daarvan verslag.

In de ruim 40 jaar dat Lut muziek maakt verzorgde hij duizenden optredens in binnen- en buitenland. Hij bast(e) o.a. bij Black Slacks, Jack Of Hearts, Drippin' Honey, Golden Wonders, Weekend Warriors, Willy Dixongs. Hij runde een periode een boekingskantoor voor bands en hij speelde op Beeckestein pop met orkest Soli uit Driehuis. Tegenwoordig maakt hij ook deel uit van de begeleidingsband rond de IJmondse zanger Oscar Benton waarmee hij vorig jaar nog optrad op uitnodiging van de president van Tsjechië voor het kabinet in Praag. In 2005 kwam zijn eerste solo cd uit en begon hij ook met soloptreden. Zondag gaat in Wijk aan Zee zijn filosofische  muziekvoorstelling  in premiere. Wat hebben wetenschap, Johnny Cash, nondualiteit, psychiatrie, burenruzie, Rock and Roll, boerenkool en intuïtie met elkaar te maken? Muzikantenverhalen. Er wordt gekeken door vele brillen, en uiteindelijk zonder bril…

Wie kijkt er door jouw ogen ?


Programma 26 augustus

11: 45 inloop

12:00 Lut Luttik

De voorstelling is mogelijk met uw vrijwillige bijdrage

Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing