Maand van het spannende boek 2012

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - De hele maand juni staat in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van het spannende boek. Dit jaar is het thema: Het kwaad in jezelf – waar ligt jouw grens? In ieder mens schuilt het kwaad, sterker nog: ieder mens zou kunnen moorden. In de huidige ‘beschaafde’ wereld zijn 80% van de moordenaars bekenden of familie van het slachtoffer. Een derde van hen vermoordt hun (ex)partner. De fascinatie voor deze donkere kant in onszelf zien we terug in de populariteit van het genre van de psychologische thriller. Niet ‘wie heeft het gedaan’ maar ‘het waarom’ staat hierin centraal.

Spannende boeken zijn populair, met name in de vakantiemaanden. Daarom trakteert Bibliotheek IJmond Noord haar leden op een fraaie Thrillerglossy (zolang de voorraad strekt). Dit stijlvolle en exclusieve cadeau kunnen bibliotheekleden in de maand juni gratis ophalen in één van de vestigingen. Het is een inspiratiegids vol (lees)tips en informatie om er een spannende, zinderende boekenzomer van te maken.
De Psy-D bril is een grappig extra cadeautje in de stijl van het thema van de Maand van het Spannende Boek. Door deze bril zijn spannende effecten en verborgen boodschappen te ontdekken en kan er meegedaan worden aan de test op www.maandvanhetspannendeboek.nl. De Psy-D bril is door bibliotheekleden in de maand juni gratis af te halen (zolang de voorraad strekt).

Meer informatie over de Maand van het Spannende Boek is te lezen op www.bibliotheekijmondnoord.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing