Maandag 15 februari CODE ROOD: alle GGD-teststraten en vaccinatielocaties tot 12:00 uur dicht

Door: Ab Jenema

IJMOND - Voor maandag 15 februari is er door het KNMI voor het hele land code rood (weeralarm) van kracht. Het KNMI heeft hiertoe besloten omdat er in de loop van de nacht en in de ochtend kans is op verraderlijke gladheid als gevolg van ijzel. In regio Kennemerland geldt code rood vanaf 03:00 uur vannacht.

Het afkondigen van code rood betekent dat alle teststraten van GGD Kennemerland en onze vaccinatielocatie op het terrein bij Schiphol tot 12:00 uur gesloten zijn. GGD Kennemerland doet er alles aan om alle mensen die een afspraak hebben voor een test of vaccinatie op zondagavond 14 februari en maandagochtend 15 februari te bellen.

GGD Kennemerland kan zich goed voorstellen dat mensen met een gemaakte afspraak later op de dag, liever niet de straat op gaan. Mensen wordt gevraagd alleen weloverwogen op pad te gaan. Wie zich ongemakkelijk voelt om naar een test- of vaccinatielocatie te gaan wordt gevraagd contact op te nemen met het GGD call-centrum waar eerder de afspraak mee is gemaakt om de afspraak te verzetten.

Mocht het vanwege mogelijke lange wachttijden of andere omstandigheden niet lukken het call-centrum te bereiken, kan hierover ook later nog contact op worden genomen met de GGD. Niemand moet zich op dit moment verplicht voelen om de straat op te gaan.

Deze week wordt gestart met het AstraZeneca vaccin voor medewerkers in de langdurige zorg. Er is in de rest van de week nog voldoende ruimte om verplaatste afspraken van maandag op te vangen.

Er zijn diverse voorzorgsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de veiligheid van inwoners en werknemers op de geopende locaties gegarandeerd is. We zetten op alle locaties extra personeel in om te strooien tegen gladheid en het verkeer in goede banen te leiden.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing