Maandelijks spreekuur energiebesparing

Door: Jan Pronk

IJMOND - Stroom en gas zijn nu erg duur. Dus is het voordelig om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan.
EcoHeemskerk en EcoBeverwijk starten daarom in samenwerking met Bibliotheek IJmond Noord een maandelijks inloopspreekuur. Je kunt er terecht voor gratis advies over energiebesparing. 

Heb je vragen hoe je in je huur- of koopwoning het beste energie - en dus geld - kunt besparen?
Kom dan langs voor advies. EcoHeemskerk en EcoBeverwijk zijn de plaatselijke verenigingen voor duurzame energie, die werken met vrijwilligers. 

Beide spreekuren beginnen op 24 september aanstaande. 

In de bibliotheek in Heemskerk is het spreekuur elke laatste zaterdag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur, in de bibliotheek in Beverwijk op verschillende zaterdagen van 13.30 tot 15.30 uur (zie voor de overige data de agenda op de website van de bibliotheek). 

EcoHeemskerk en EcoBeverwijk werken met goed opgeleide en ervaren energiecoaches. Zij weten dat thuis minder energie verbruiken op vele manieren kan. En ze kunnen adviseren wat je het beste als eerste kan doen. Vaak is er in je woning namelijk meer mogelijk dan je denkt. Ook als je een huurhuis hebt! Zij leggen je graag uit hoe je energie in je woning kunt besparen zonder dat het geld hoeft te kosten. Ledlampen of een spaardouchekop leveren bijvoorbeeld al na een paar jaar geld op! Eigenhuisbezitters kunnen ook denken aan plaatsing van zonnepanelen of spouwmuurisolatie. En de rijksoverheid helpt ook nog eens bij het energie besparen in je eigen woning met subsidies. De gemeenten verstrekken huiseigenaren vaak een goedkope, zogenaamde duurzaamheidslening. Hiermee kun je bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen financieren. De energiecoaches kunnen je hier alles over vertellen.

Aarzel dus niet en kom langs voor gratis advies. Want met al jouw vragen over energie en energiebesparing kun je terecht op het maandelijkse spreekuur.
Zie de agenda op de website van de bibliotheek voor de overige datums van beide inloopspreekuren.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing