Maatjesproject zoekt vrijwilligers!

Door: Jan Pronk

IJMOND - Het Maatjesproject Beverwijk brengt vrijwilligers (maatjes) in contact met ouderen en mensen die door psychische of sociale problemen in een isolement terecht zijn gekomen. De vrijwilliger en de deelnemer worden elkaars vaste maatje en ondernemen 1 keer per 14 dagen op vriendschappelijke wijze verschillende activiteiten met elkaar. Dit kan variëren van een kop koffie drinken, een wandeling maken, fietsen, een museum bezoeken tot samen naar de film gaan. Het zijn juist die kleine eenvoudige momenten die het verschil maken. Maatjes zijn geen hulpverleners, maar betrokken mensen die er plezier in hebben wat vrije tijd door te brengen met iemand die minder gemakkelijk contact legt of houdt. Het Maatjesproject zoekt maatjes voor mensen van 18 tot 95 jaar. Wilt u maatje worden? Dan bent u voor al uw vragen en informatie van harte welkom tijdens de inloopochtend op dinsdag 14 maart van 10.00-12.00 uur in Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 te Beverwijk. de koffie staat  klaar. Het Maatjesproject maakt onderdeel uit van Stichting Welzijn Beverwijk, voor vragen kunt u zich in verbinding stellen met Astrid Kruiswijk, via [email protected] of 06 33653557 op dinsdag en donderdag tussen 9.00-12.00 uur.


Met de “Wijk-Uit”  PlusBus genieten van een panoramisch uitzicht

Beverwijk - Op dinsdag 14 maart rijdt de PlusBus een route door West Friesland. De route start in De Rijp en eindigt in Medemblik om daar de lunch te gebruiken. Donderdag 16 maart staat een bezoek aan het Tropenmuseum op het programma. Om te genieten van een panoramisch uitzicht over Amsterdam rijdt de PlusBus op dinsdag 21 maart naar het oude Shell-gebouw aan het IJ. Deelnemers aan de uitstapjes worden thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Voor uitgebreide informatie, inschrijven en/of het ontvangen van de “Wijk-Uit” editie  kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar van Stichting Welzijn Beverwijk  via  0251 22 22 22 op werkdagen van 09.00-13.00 uur.


Buurtlunch Wijkcentrum Citadel

Heemskerk - Op donderdag 16 maart organiseren Stichting Welzijn Beverwijk, Welschap Heemskerk en Het LoopbaanCentrum van de Hartekampgroep een lunch voor de buurt in Wijkcentrum Citadel, Steenhouwerskwartier 27 te Heemskerk. Schuif gezellig aan voor een lekker kopje soep, taco’s, broodjes of…? Elke maand hebben we als verrassing weer iets anders lekkers. Kosten € 2,50. Vanaf 12.15 uur is de barruimte open en om 12.30 uur kunt u aan tafel. In verband met de boodschappen graag van tevoren aanmelden tot uiterlijk 13 maart via: [email protected]

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing