Maatregelen betaalbaar houden OV-taxi

BEVERWIJK – Met ingang van 1 februari 2014 voert de gemeente Beverwijk een aantal wijzigingen door bij de OV-taxi. De maatregelen zijn bedoeld om de goede kwaliteit van het vervoer te behouden én de kosten beheersbaar te houden.

De maatregelen zijn onvermijdelijk en houden onder andere in dat het aantal te reizen zones wordt beperkt en de eigen bijdrage wordt verhoogd. De kwaliteit van de OV-taxi is in de afgelopen drie jaar flink verbeterd. Hiermee is ook het gebruik van de OV-taxi in de regio met meer dan 30% toegenomen. Het is positief dat het gebruik van en de tevredenheid over de OV-taxi toenemen.

Door de toename van het gebruik stijgen echter tegelijk ook de kosten. De OV-taxi dreigt door de enorme kostenstijging onbetaalbaar te worden. Om verdere kostenstijging te voorkomen zijn in de regio IJmond en Zuid-Kennemerland gezamenlijk bovengenoemde maatregelen voorbereid. De OV-taxi is een vervoersysteem, waarmee mensen van deur tot vervoerd worden. Het vertrek- of aankomstadres moet binnen de regio Zuid-Kennerland/IJmond liggen. Het systeem is voor alle inwoners toegankelijk. Mensen met een handicap en ouderen betalen een gereduceerd tarief.

Inwoners met een WMO-indicatie voor de OV-taxi worden per brief geïnformeerd over deze wijzigingen en wat het voor hen betekent.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing