Magnus Carlsen wint Tata Steel Chess Tournament 2019

Door: Ab Jenema

IJMOND - Magnus Carlsen heeft vandaag na een spannende ontknoping het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Carlsen begon de 13e ronde met een half punt voorsprong op Anish Giri, tegen wie hij vandaag met zwart speelde. Zij waren nog de enige kanshebbers op de overwinning. Hun partij eindigde in remise. Giri werd tweede in de Tata Steel Masters en Ian Nepomniachtchi (Rusland) sleepte de derde plaats in de wacht. Met zijn resultaat heeft Carlsen nu zeven keer het Tata Steel Chess Tournament gewonnen. Dat is een indrukwekkende prestatie. Niemand anders is er ooit in geslaagd om het toernooi in Wijk aan Zee meer dan vijf keer te winnen.

Vladislav Kovalev uit Wit-Rusland wist de overwinning bij de Tata Steel Challengers binnen te halen. Daarmee verdient hij promotie naar de Tata Steel Masters 2020. Max Warmerdam (19) uit Tegelen heeft de Toptienkamp gewonnen en mag dus volgend jaar deelnemen aan de Tata Steel Challengers. Het Tata Steel Chess Tournament 2020 vindt plaats van 10 tot en met 26 januari 2020.

Staal en schaken: creativiteit en innovatie

Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Tata Steel heeft diezelfde focus. Staal maken is een hightech proces met een cruciale rol voor innovatie. De medewerkers van Tata Steel werken voortdurend aan het bedenken van slimme oplossingen om processen en producten verder te verbeteren. Dat is waardoor het staalbedrijf erin slaagt om topproducten te leveren aan zijn klanten, waarmee die zich in hun markten kunnen onderscheiden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing