Mannenkoor Zanglust zoekt nieuwe leden

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Het in 1926 opgerichte mannenkoor Zanglust is op zoek naar nieuwe leden. Het koor heeft de afgelopen jaren veel van haar leden verloren.

Het koor stond tot voor kort onder de leiding van de bekende Beverwijkse dirigent Piet de Reuver, die vanaf zijn 17e jaar koorlid is geweest, geruime tijd bestuurslid was en ruim 43 jaar dirigent is geweest. Zanglust was hem dus wel aan het hart gebakken. Het koor heeft in de voorgaande jaren veel bekendheid gekregen tijdens de vele succesvolle concerten in en rond Beverwijk tot over de landsgrenzen.

De terugloop van het aantal leden is al jaren geleden ingezet doordat er te weinig nieuwe muziek werd ingestudeerd, wat onder andere ook heeft geleid tot een tweespalt onder de leden. Gevolg was dat een tiental leden zich afscheidde.

De vele pogingen om tot een veranderend inzicht te komen hebben geleid tot het opstellen van een aantal eisen waaraan de dirigent zou moeten voldoen om verder te kunnen met Zanglust. Dirigent Piet de Reuver achtte het toen beter om het koor met ingang van april 2012 te verlaten en werd bij zijn afscheid voorgedragen als lid van verdienste.

Thans staat het koor onder leiding van de nog jonge dirigent Hans van Rutten die gaat proberen het koor weer een nieuwe toekomst te geven.

Hans van Rutten (1962) woont in Haarlem. Na het behalen van het diploma gymnasium studeerde hij blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en koordirectie aan de Hogeschool IDE te Gorinchem. Hij volgde zangles bij Jan Willem Westerhuis.

Hans leidde een grote verscheidenheid aan koren, waardoor hij zich breed heeft ontwikkeld: Hij was ondermeer dirigent van een aantal kerkkoren in Diemen, Uithoorn en Bilthoven, leidde in Enkluizen een strijdliederenkoor, in Haarlem het lichte muziekkoor Rumours, in Ouderkerk aan de Amstel een kinderkoor en gaf les ook aan het Nationaal Kinderkoor..Als blokfluitist concerteerde Hans niet alleen in Nederland, maar ook in Polen, Italië, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Naast het mannenkoor Zanglust in Beverwijk, leidt hij op dit moment ook het Soester Mannenkoor Apollo en is hij sinds november 2008 dirigent van de Langedijker Oratorium Vereniging.

Indien u interesse in de mannenkoorzang komt u dan eens vrijblijvend luisteren op een woensdagavond van 19.30 tot 21.45 uur in Paviljoen “Westerhout,” op het Westerhoutplein 3 in Beverwijk.

Verdere informatie via de secretaris:  Dhr. A.A.M. Kok, tel: 0251-228755 of per E-mail  [email protected] of bezoek de website www.mannenkoorzanglust.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing