Maria van der Reep wint MAX8-bokaal

Door: Bos Media Services

Maria van der Reep (links) ontvangt de bokaal van Jacqueline de Pagter. (Foto: Chris Gruijthuijsen)

BEVERWIJK - De MAX8-bokaal van Filmclub IJmond is dit jaar gewonnen door Maria van der Reep. "Een geweldige film, een film met een boodschap en één die je aan het denken zet", oordeelde de jury over haar productie met de titel "Catch". Maria is sinds enkele jaren lid van de Filmclub IJmond. 

Met de overwinning zette zij de kroon op haar werk als 25ste winnaar van de MAX8-bokaal. Haar naam zal een speciale plaats krijgen op de bokaal. De film gaat over het kinderproject "Catch" bij East London, Zuid Afrika. De visie van "Catch" is om de gemeenschap van Mzamomhle te mobiliseren voor actief burgerschap en de bewoners te helpen om de kinderen in veiligheid zich te laten ontwikkelen.

De jury gaat verder: "In een korte tijd een kleine documentaire maken is goed gelukt. Zeer mooie en kleurrijke beelden vertellen een begrijpelijk verhaal. De informatie via de voice-over was voldoende." Een kritische noot was er ook, het geluid van de film kan volgende de jury beter en zal de film nog sterker maken. De jury (drie filmleden van videofilmgroep Saenden) oordeelden unaniem dat het de beste film was van de acht deelnemende filmproducties.











advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing