Marieke Warmelink zoekt een oudere, Joodse vrouw

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - De performancekunstenaar Marieke Warmelink zoekt voor een filmproject een oudere, Joodse vrouw. Met haar kunstwerk speelt zij in op de tentoonstelling Wijkplaats, vanaf eind september in Museum Kennemerland.

De bedoeling van de internationaal actieve kunstenaar Marieke Warmelink is om door middel van een persoonlijk verhaal inzicht te geven in de Joodse geschiedenis, de man-vrouw relatie, de gebruiken en de (verloren gegane) tradities.

Het mooiste zou zijn als de Joodse vrouw herinneringen heeft aan, of kan vertellen over de Kibboets Beverwijk uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. De opnamen duren een of meer dagen.

Wie zich aangesproken voelt en bereid is om aan het filmproject mee te werken, kan zich aanmelden bij de kunstenaar (e-mail: info@mariekewarmelink.com).

 

Het filmproject is op zaterdag 24 september in het museum de openingshandeling van de wisseltentoonstelling Wijkplaats. Deze expositie belicht in woord en beeld diverse groepen vluchtelingen, die in verschillende perioden in de afgelopen honderd jaar in Beverwijk en omstreken hun toevlucht zochten. Te denken valt aan Belgen, Tamils, Vietnamezen en Hongaren, alsmede een groep Joden die voor de Tweede Wereldoorlog woonde in de Kibboets Beverwijk. De kibboets was overigens in de Gildenlaan te Velsen-Noord.

Marieke Warmelink is een van de kunstenaars/artiesten die de bijzondere tentoonstelling Wijkplaats, de eerste in het vernieuwde en uitgebreide museum, ondersteunen met een kunstwerk en/of optreden.

Museum Kennemerland in Beverwijk is dezer maanden dicht vanwege verbouwing. De heropening is op 9 september.

 

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl