Marissa Evers exposeert in KeK

Door: Cor Beumer

Marissa Evers - 'Ghelijk een catte sit ende pronct ende loert na de muys' (2012, detail)

BEVERWIJK -  Vanaf 26 november kunt u bij bij KeK (Kunst Exposities Kerkplein) een overzicht van de monumentale, driedimensionale tekeningen van Marissa Evers bekijken. Daarnaast is ook haar huidige project: 'Gotham City' te zien. De expositie wordt op zaterdag 30 november om 14.00 uur feestelijk geopend.

De driedimensionale tekeningen zijn een combinatie van MDF-sculptuur en een opeenstapeling van tekeningen in grafietpotlood. Voor iedere laag wordt met zorg de juiste hardheid grafietpotlood gekozen. Evers houdt zich bezig met fictieve of non fictieve gebeurtenissen of personen in verhouding tot een stad. Ze verzamelt  foto's van gebouwen, straten en pleinen. Deze worden in beide dimensies (2D en 3D) ingezet, waardoor er een stapeling in tijd en beeld ontstaat.

Gotham City: het is de thuisbasis van Batman, de superheld die in 1939 door  Bob Kane en Bill Finger werd bedacht en vormgegeven. Deze fictieve stad,   futuristisch en duister, is gebaseerd op de steden New York, Detroit, Boston, Chicago en Pittsburg. Het werk 'Gotham City' van Marissa Evers is een veelluik in wording. Het bestaat uit een veelluik in wording, dat zij zal presenteren met het naslagwerk in tekst en beeld. Zij zal tijdens de expositie een aantal dagen ter plaatse aan het werk zijn.

De expositie is tot en met 6 januari 2014 te zien op de bovenverdieping van het Kennemertheater aan het Kerkplein 1 te Beverwijk. Voor openingstijden en andere informatie kunt u kijken op www.kekbeverwijk.nl en www.marissaevers.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing