Matthijs Delvers wint NK Rummikub 2015

Door: Bos Media Services

WIJK AAN ZEE - Het 30e Nederlands kampioenschap Rummikub is gewonnen door Matthijs Delvers. Drie jaar geleden zette hij al de wereldtitel op zijn naam na het winnen van het NK, dit jaar was hij wederom de sterkste speler in de grootmeestergroep. Bij de meesters ging de beker naar Imka Monsma.  

Bijna honderd deelnemers verzamelden zich afgelopen weekeinde in sporthal De Moriaan voor het Nederlands kampioenschap Rummikub. Het was tevens de laatste editie die door Horst en Lia Heydenreich werd georganiseerd. Het echtpaar stopt ermee en draagt in de loop van het komende jaar de organisatie over.

Er werd gespeeld op het scherpst van de snede, immers ieder puntje telt, maar toch had iedereen plezier. "Door de sponsors en de vrijwilligers kunnen we het betaalbaar houden", aldus Horst Heydenreich, die erin slaagde om de deelnemers voor 15,- euro inschrijfgeld op beide speeldagen een broodje en twee consumpties aan te bieden. "De plaatselijke horeca, een kermisexploitant, de Spar supermarkt en natuurlijk hoofdsponsor Goliath, de distributeur van het spel in de Benelux, dragen bij aan die sponsoring."

Dit jaar wordt het WK Rummikub gehouden in Berlijn en de winnaar van het NK van 2014, Peter Mentzij, dingt mee naar die titel. De komende maanden zullen gesprekken gevoerd worden met belangstellenden om de organisatie van het Nederlands kampioenschap Rummikub over te nemen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing