Meepraten over de monumentale iep

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK – Heeft u een mening over de monumentale iep, bent u nieuwsgierig naar de lange termijnvisie op het stationsgebied of wilt u meer weten over het milieubeleid van de gemeente? Kom dan op donderdag 9 oktober 2014 naar het stadhuis en praat mee in de raadscarrousel. 

In de raadscarrousel kunt u meepraten over verschillende onderwerpen waarover de gemeenteraad in een later stadium een besluit neemt. Het is de ideale gelegenheid om uw mening kenbaar te maken aan onze raadsleden. Zo kunnen zij een afgewogen besluit nemen.

Monumentale iep
Van 19:30 tot 21:00 uur kunt u eerst terecht in de raadzaal. Daar kunt u meepraten over de monumentale iep die staat bij het kruispunt Velserweg-Vondellaan-Halve Maan. Dit kruispunt wordt aangepast om de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid te verbeteren. Onderzocht is of de monumentale iep hierbij kan worden ontzien. De conclusie van de gemeente en twee externe adviesbureaus is dat dit niet mogelijk is. De boom moet gekapt of verplaatst worden om het kruispunt aan te kunnen passen. Hierover zal de gemeenteraad een besluit moet nemen. Voordat dit zover is laten de raadsleden zich informeren tijdens de carrousel.

Om 21:15 vinden er twee sessies plaats waaruit u kunt kiezen. In de raadzaal wordt u geïnformeerd over de lange termijnvisie van het stationsgebied en in de commissiekamer gaat het over het milieubeleidsplan 2014-2020.  In opdracht van de gemeente wordt er aan een milieubeleidsplan gewerkt door de milieudienst IJmond. De thema's van het beleidsstuk worden besproken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan water en groen, duurzaam ondernemen en duurzaam wonen. U bent van harte welkom om de raadscarrousel bij te wonen. De aanvang is om 19:30 uur in het stadhuis aan het Stationsplein 48.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing