Meer cultuur in de wijk Oosterwijk Centrum voor de Kunsten Beverwijk start Internationale Cultuurschool

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Half mei vond in de wijk bij het Europaplein voor de vierde keer het Internationaal Kinderfeest Oosterwijk plaats. Het was een daverend succes, want met ruim 400 kinderen werd dit Kinderfeest met een caleidoscoop aan activiteiten vanuit verschillende culturen door twee keer zoveel kinderen bezocht als vorig jaar. Dat smaakt naar meer!

Vanaf dinsdag 30 mei a.s. start daarom in dezelfde wijk het Centrum voor de Kunsten Beverwijk - een van de initiatiefnemers van het Internationaal Kinderfeest Oosterwijk - met de Internationale Cultuurschool. De activiteiten van de Internationale Cultuurschool vinden plaats in de Vitale Huiskamer gelegen naast het Europaplein in Heemskerk. Op 30 mei is er het Geurenkabinet van Pauline van Vliet voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Pauline gaat met de kinderen speuren naar geuren. Ook verzorgt zij op dinsdag 13 juni voor volwassenen en ouderen een activiteit waarin ze ingaat op geuren en herinneringen.

Beide middagen zijn van 14.30 – 16.00 uur in de Vitale Huiskamer. Verder organiseert het Centrum voor de Kunsten Beverwijk op dinsdag 6,13, 20 en 27 juni van 19.00 -20.30 uur de activiteit Dagboek Schrijven voor jongeren en volwassenen. Deze avonden worden gegeven door Martine Winkel, creatief schrijver. Na de zomervakantie breidt het Centrum voor de Kunsten Beverwijk het programma van de Internationale Cultuurschool verder uit met muziekavonden, internationale vrouwenavonden en nog veel meer. Het culturele programma van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is onderdeel van een breed aanbod dat door verschillende organisaties in de Vitale Huiskamer worden georganiseerd en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Beverwijk. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen meedoen op een dinsdagmiddag of avond in deze gezellige huiskamer. Deelname is gratis. Voor meer informatie www.centrumvoordekunstenbeverwijk.nl of neem contact op met Sanna Prins 0251-349097

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing