Meer dan 100.000 tests uitgevoerd in de regio

Door: Jan Pronk

KENNEMERLAND - Inmiddels zijn door GGD Kennemerland meer dan 100.000 tests afgenomen. Deze cijfers hebben betrekking op alle mensen die zich op een testlocatie van GGD Kennemerland (excl. teststraat Schiphol) laten testen ongeacht of zij in GGD-regio Kennemerland wonen of daarbuiten.
Afgelopen week (15 t/m 21 oktober) zijn er 12.625 tests uitgevoerd. Hiervan waren 1951 uitslagen positief. Afgelopen week is de teststraat in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen uitgebreid, daar zijn nu zeven teststations. Een daarvan wordt gebruikt voor het opleiden van nieuwe medewerkers. Dagelijks is daar ruimte om ruim 1600 tests af te nemen.

GGD Kennemerland geeft voorlichting op scholen

Deze week start GGD Kennemerland met geven van voorlichting met vier geneeskunde studenten die werken op de afdeling bron- en contactonderzoek. Vanuit hun eigen ervaringen in combinatie met hun deskundigheid en medische kennis, kunnen zij een waardevolle bijdrage leveren aan (nog) meer begrip en kennis rondom corona en gedrag. De studenten zijn beschikbaar om hierover te praten. Neem bij interesse in een item over het bezoek aan scholen vooral contact op.
Nieuwe testlocatie Haarlem

Op 5 november opent de winterproof teststraat in Haarlem. Begin volgende week ontvangen jullie een factsheet met een overzicht van onder meer het totaal aantal afgenomen tests op de huidige locatie. Laat het mij weten als er behoefte is aan specifieke data. Voor de opening van de nieuwe teststraat is beperkt ruimte voor pers, zowel geschreven als in beeld.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing