Meer laboratorium capaciteit voor GGD Kennemerland

Door: Jan Pronk

KENNEMERLAND - GGD Kennemerland heeft voor het analyseren van tests sinds afgelopen week ook het Duitse laboratorium Medizinisches Versorgungszentrum (MVZ) SYNLAB uit Leverkusen toegewezen gekregen. Dit laboratorium analyseert nu alle tests die afgenomen worden op de testlocatie in Haarlem. Het gaat om maximaal 650 tests per dag.

Het Duitse laboratorium is aan GGD Kennemerland toegewezen door het Landelijk Coördinatieteam Diagnostische Keten (LCDK). Deze keten is opgericht door het ministerie van VWS om de Nederlandse testcapaciteit in kaart te brengen en te vergroten. Het LCDK coördineert de opschaling van de testcapaciteit voor corona en faciliteert de samenwerking binnen de diagnostische keten.
GGD Kennemerland werkt zelf direct samen met het Streeklab Haarlem. De afgelopen maanden is daar hard gewerkt om de capaciteit op te schalen, onder meer door meer personeel aan te nemen en ook in het weekend te gaan werken. Het Streeklab blijft alle afgenomen tests voor de Expo Haarlemmermeer analyseren.
De samenwerking het Duitse laboratorium is in de eerste week goed verlopen. Tweemaal per dag rijdt een koerier naar het lab met de afgenomen tests. De afstand doet niets af aan de snelheid van de uitslag. Naar aanleiding van een eerdere oproep van de Minister om de testcapaciteit uit te breiden, heeft GGD Kennemerland aangegeven de capaciteit te willen opschroeven. Op dit moment zitten we op ongeveer 2300 tests per dag. Bij voldoende capaciteit in de laboratoria groeit dat de komende weken door.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing