Meer oplaadpunten elektrische auto's

BEVERWIJK – De gemeente Beverwijk wil het elektrisch rijden stimuleren. Om die reden heeft het college vandaag besloten deel te nemen aan een project van Metropoolregio Amsterdam om het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s uit te breiden.

Op dit moment zijn er vijf oplaadpunten in de gemeente Beverwijk. Opladen kan in Beverwijk op de Markt, aan de Vlietgors, aan de Randweg en aan de Zuiderkade. In Wijk aan Zee is een oplaadpunt aan de Verlengde Voorstraat.

Elektrisch rijden geldt als een van de meest milieuvriendelijke vormen van vervoer, doordat er geen uitstoot is. Om aan de toenemende vraag naar elektrische oplaadpunten in de provincies Noord-Holland en Flevoland te voldoen heeft de Metropoolregio Amsterdam een aanbesteding gedaan voor 200 openbare oplaadpunten. Het streven is 1000 oplaadpunten in de regio te plaatsen. Beverwijk neemt deel aan dit project.

Bewoners en werknemers kunnen onder een oplaadpaal aanvragen. Men moet daarvoor wel woonachtig of werkzaam zijn in Beverwijk. Daarnaast moet men in het bezit zijn van een volledig elektrische personen- of bedrijfsvoertuig of plug-in hybride motorvoertuig en geen mogelijkheid hebben om het voertuig op privéterrein te laden. Tenslotte mag er in een straal van 300 meter van de gewenste locatie geen bestaand oplaadpunt aanwezig zijn.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente: www.beverwijk.nl. U kunt op de website ook een aanvraag voor een oplaadpaal doen.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl