Middagconcert op buitenplaats Akerendam

Door: Ab Jenema

 

BEVERWIJK - Verfijnd middagconcert, tafelpiano en sopraan op buitenplaats Akerendam, 15 oktober 
„Es war ein König in Thule“, een Berlijns liederenprogrammamet Bettina Pahn, sopraan en Tini Mathot op tafelpiano.

De befaamde Tini Mathot op tafelpiano en sopraan Bettina Pahn brengen een verfijnd programma in de sfeervolle 17e eeuwse buitenplaats Akerendam in Beverwijk met liederen en werken voor klavier solo van Haydn, Mozart, Rust, Zelter, Reichhardt en C.Ph.E. Bach.

Dit is het eerste concert op een tafelpiano van Kursch (eerste kwart van de 19e eeuw, klavieromvang EE – f4) na recente restauratie door Gijs Wilderom. Akerendam krijgt dit instrument uit de Geelvinck Collectie in langdurig bruikleen. Met ingang van 2017 zullen er regelmatig concerten op Akerendam plaatsvinden.

Voorafgaand aan en na afloop van het concert kunt u de prachtige 2,5 hectare grote tuin bekijken.

 

Datum concert en kaarten bestellen?
Zondag 15 oktober, 14.30 uur. Het aantal plaatsen – 40 – is beperkt. Bestel dus tijdig uw kaarten via  www.geelvinck.nl.

Adres?

Buitenplaats Akerendam, Velserweg 20, Beverwijk

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer – Akerendam ligt recht tegenover Station Beverwijk (nog geen vijf minuten lopen).

Auto – vanuit Amsterdam slechts 30 km. Parkeren kan op Stationsplein/Halvemaan en achter Bioscoop Cineword.

 

Buitenplaats Akerendam

Akerendam was een van de vele buitens die in de 17e en 18e eeuw door vermogende Amsterdammers werden gesticht aan de Amstel, de Vecht en in Kennemerland. Het werd tussen 1636 en 1639 gebouwd door koopman en scheepsbouwer Jan Bicker, telg uit een zeer invloedrijk Amsterdams geslacht. Behalve Akerendam bezat hij in Beverwijk ook de buitenplaats Duynwijck en hij had een buiten in Baarn. Op het Bickerseiland in Amsterdam had hij zijn scheepswerf en pakhuizen. Hij kocht het eiland in 1631 en liet er een enorm huis met een hoge toren bouwen zodat hij zijn schepen kon zien aankomen.

Akerendam was door zijn ligging aan het Wijckermeer per boot gemakkelijk vanuit Amsterdam te bereiken. Deze bereikbaarheid maakte de oevers van het Wijckermeer aantrekkelijk als vestigingsplaats van buitenplaatsen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing