Midden-Kennemerland declareert integrale geboortezorg

Door: Ab Jenema

IJMOND - De verschillende partijen die in de regio Midden-Kennemerland verantwoordelijk zijn voor de zorg rond de (aanstaande) moeder en kind gaan als één aanbieder gezamenlijke geboortezorg leveren en ook als zodanig declareren.De regio Midden-Kennemerland heeft hierover op 17 februari 2017 overeenstemming bereikt met zorgverzekeraar Zilveren Kruis en is hiermee de eerste regio in Nederland die de bekostiging van integrale geboortezorg vastlegt.

Onder de deelnemende partijen horen de kraamzorg, eerstelijns verloskunde, echo centra en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. De integrale geboortezorg wordt in de toekomst verder versterkt zonder tussenschot tussen de partijen.

Koploper-regio
Het ministerie van VWS heeft aangegeven dat samenwerking in de verloskunde gewenst is om de kwaliteit van de geboortezorg in NL te verbeteren. Een taskforce van VWS met diverse experts ondersteunen de koplopers-regio's op het gebied van fiscale, juridische, ICT en algemene vraagstukken/knelpunten. Regio Midden-Kennemerland heeft deze handschoen opgepakt vanuit een al bestaande goed lopende samenwerking tussen kraamzorg, eerstelijns verloskunde, echo centra en het Rode Kruis Ziekenhuis.

Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Midden Kennemerland

De afdelingen Gynaecologie & Verloskunde en Kraamzorg van het RKZ maken onderdeel uit van VSV Midden Kennemerland: het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Midden Kennemerland.

Binnen het Verloskundig Samenwerkingsverband Midden Kennemerland werken verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, verpleegkundigen, echoscopisten en kraamzorg in de regio Midden Kennemerland met elkaar samen.

Iedereen binnen de keten levert een belangrijke bijdrage in de zorg.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing