Midzomernachtsdroom in park Scheijbeek

Door: Cor Beumer

Poster Midzomernachtsdroom

BEVERWIJK - Nog even en dan ontrolt zich rond middernacht het verhaal van Midzomernachtsdroom van Shakespeare. Wanneer de uren traag verstrijken en licht, lucht en mensen voor één avond en één nacht worden gevangen in een kortstondige betovering, staat de tijd even stil. Engelsen hadden vroeger zelfs een uitdrukking voor de nacht van 21 op 22 juni: Midsummer Madness. Vrijdag 21 juni maakt Beverwijk zich op voor haar eigen Midzomernachtsdroom. Park Scheijbeeck, park Westerhout en de Grote Kerk vormen het decor.

De Scheijbeek, die al eeuwenlang de grens vormt tussen Beverwijk en Velsen, staat net als het stuk Midzomernachtsdroom bol van de schijnbare tegenstellingen. Tussen ondergronds en bovengronds, tussen dag en nacht, droom en werkelijkheid, het leven van alledag en de elfenwereld. Juist die beek vormt het startpunt van Midzomernachtsdroom. Vanaf daar nemen zonderlinge verschijningen en wonderlijke personages het publiek mee de nacht in wanneer de duisternis is gevallen en de kraaien naar de maan krassen. Uiteindelijk belanden de wandelaars in de Grote Kerk van Beverwijk (van de Wijkertoren) voor de apotheose van deze tocht: een bewerking van Shakespeare’s Midzomernachtsdroom waar onder meer vijftien leerlingen van de opleiding Artiest Theater aan het ROC Nova College al maanden druk voor repeteren. Onder hen ook Roos Jurriëns uit Beverwijk. ‘Ik ben de maan’, vertelt zij vrolijk. ‘Als je weet hoeveel mensen er allemaal meedoen aan Midzomernachtsdroom besef je dat je onderdeel uitmaakt van een veel groter geheel. Dat vind ik echt superleuk.’
 
Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk, Theaterhuis Het Speelt, 25 leerlingen van het ROC Nova College, tientallen Young Arters en ontelbaar veel andere enthousiastelingen werken samen om Midzomernachtsdroom samen van de grond te krijgen. Daarnaast bieden de gemeente Beverwijk, gemeente Velsen, ROC Nova College, Rabo DichtbijFonds, VSB fonds, Pr. Bernhardfonds, Buko en Tekstbureau Zonneveld & Thöne warmhartige ondersteuning.

De kaartverkoop voor Midzomernachtsdroom verliep snel. Alle kaarten zijn reeds uitverkocht. Voor iedereen die achter het net heeft gevist, plant de organisatie op donderdag 20 juni een Generale Repetitie in de Grote Kerk waarbij publiek van harte welkom is. Aanvang 22.00 uur. Toegang gratis. Let wel: er zijn 300 zitplaatsen in de kerk. Vol is vol. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing